Search

Organisatie

Zet veldje uit van 15 x 15 Maak vier doeltjes van een meter breed van rode pilonnen. Doeltjes tegenover elkaar plaatsen. Afstand tussen de doeltjes 8 meter. Drie pilonnen extra  naast elkaar zetten. Benodigheden materiaal: 11 pilonnen,  twee ballen, twee hesjes

Spelverloop

Achter ieder doeltje staat een speler. Tweetallen schieten de bal vanachter hun doeltje naar elkaar toe. Het tweetal zonder hesjes probeert de bal te raken van het tweetal met hesje. Als dat lukt scoren ze een punt. Team met hesjes scoren een punt als de bal door het poortje gaat van de teammaat. Beide teams kunnen punten scoren. Spelers moeten achter hun doeltje blijven staan. Hesjesteam scoort als de bal door het poortje wordt geschoten van de teamgenoot. Als het hesjesteam drie punten heeft gescoord wisselen.

Voorbeeld

Schiet vanaf de beginplek zo precies mogelijk naar de medespeler aan de overkant. Deze mag niet in het veld komen, maar moet in/achter zijn poort blijven staan. Hij moet de bal eerst stoppen met zijn voet. Daarna de bal stilleggen op de beginplek en terugschieten. De kinderen zonder hesjes proberen die bal met hun eigen bal te raken door ook heen en weer te spelen.

Variaties

Onderlinge schietafstand vergroten als binnen vijf schotpogingen drie keer wordt raak geschoten of beide partijen drie keer hesjespartij zijn geweest. Onderlinge afstand verkleinen als meer dan vijf pogingen nodig zijn geweest  om een punt te scoren.